OHL-doelman Nick Gillekens legt uit hoe hij verrast werd bij tegengoal én laat zich uit over komst van Thaise doelman
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 5 reacties

Nick Gillekens vreest de concurrentie met de OHL-doelmannen niet

OHL-doelman Nick Gillekens legt uit hoe hij verrast werd bij tegengoal én laat zich uit over komst van Thaise doelman
Foto: © photonews

Nick Gillekens keepte een sterke match in de 3-1 zege tegen Union, alleen de tegengoal was voer voor discussie. Gillekens bekende zijn foutje. "Liever dat het nu gebeurt, dan in een match waar we punten laten liggen."

Fixelles verraste de OHL-doelman in zijn korte hoek met een afstandsschot. "Hij stond redelijk scherp, dus ik dacht dat hij zou voorzetten", doet Gillekens zijn verhaal. "Ik zette een stap opzij, waardoor hij me verraste in mijn korte hoek. Liever dat het nu gebeurt, dan dat het in een wedstrijd gebeurt waar het ons punten kost. Liefst doe ik het natuurlijk niet, maar we zijn mensen en maken allemaal fouten."

"Ik denk dat ik aan een goede reeks bezig was na mijn foutjes tegen Beerschot-Wilrijk en Roeselare. Nadien ben ik opgestaan en heb ik me mentaal weerbaar getoond."

Extra concurrentie

De Thaise OHL-eigenaars haalden afgelopen week Kawin Thamsatchanan, de nummer één van zijn land, naar Leuven. Het schrikt Gillekens niet af, ook al zijn er met Copa en Henkinet nog twee goede doelmannen. "De eigenaars hebben recht om aankopen te doen die zij nodig vinden. Het is aan ons om het beste van onszelf te geven en dan moet de coach maar bepalen wie speelt."

"Ik heb vorig jaar mijn kans onder Emilio (Ferrera, red.) gekregen. Van Wijk is met een nieuwe start begonnen, maar na mijn goede voorbereiding kreeg ik toch plots mijn kans en die heb ik gegrepen. Of ik de concurrentie vrees? Concurrentie houdt je scherp. Als jonge speler heb je honger en wil je je doelen verleggen", besluit het sluitstuk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties