Vanhaezebrouck bereidt volgend seizoen al voor: "Dan moeten we geen vijf buitenlanders gaan halen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 7 reacties

Hein Vanhaezebrouck blijft nieuwe jongeren opvissen

Vanhaezebrouck bereidt volgend seizoen al voor: "Dan moeten we geen vijf buitenlanders gaan halen"

De concurrentie aanscherpen met jeugd... Hein Vanhaezebrouck laat naar de buitenwereld uitschijnen dat het kan, maar of hij er zelf diep van binnen echt ziet zitten... Vrijdag hield hij nog eens een lofrede over de jongeren.

Bij Gent had Vanhaezebrouck de luxe om eens vijf man op de bank te zetten na een slechte wedstrijd. Een signaal uitsturen, weet u wel... In Brussel heeft hij die luxe op dit moment niet. Al laat hij uitschijnen van wel. Maar je kan nu eenmaal geen elftal ineens bouwen met vijf jeugdspelers die in het begin van het seizoen nog nergens te bespeuren waren.

"We hebben er deze week nog een paar laten meetrainen", doelde Vanhaezebrouck op Saelemaekers en Bornauw. "Zij steken ook hun neus aan het venster. Niet iedereen daarvan gaat slagen, maar je moet het risico nemen. Vanuit de technische staf is er alvast weinig druk."

Nelson Azevedo trainde deze week niet mee met de A-kern, maar dat is normaal.

Nelson Azevedo maakte geen grootse indruk tegen KV Mechelen en trainde deze week niet mee. "Ze moeten wel tonen dat ze kunnen omgaan met de druk. Je moet kunnen brengen wat we weten dat ze in staat zijn te brengen", vervolgde hij. "We gaan ze ook regelmatig terugsturen naar de beloften en dan terughalen."

Vanhaezebrouck zei het al dikwijls: hij zal jongeren blijven zetten. "Zo nemen we voor volgend jaar misschien een voorsprong en hebben we een aantal volwaardige A-kernspelers. Dan moeten we geen vijf buitenlanders gaan halen. Dat zou al een groot pluspunt zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties