? Jan Vertonghen over die dramatische start tegen Juventus: "We zaten allemaal 'efkes' in ons haar te krabben"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
? Jan Vertonghen over die dramatische start tegen Juventus: "We zaten allemaal 'efkes' in ons haar te krabben"
Foto: © photonews

Daar stonden ze dan bij Tottenham. Nog geen tien minuten gespeeld op het veld van Juventus en het stond al 2-0 voor de 'Oude Dame'. Ook Jan Vertonghen wist even niet goed wat er allemaal gebeurde, maar gelukkig zetten 'The Spurs' de scheve situatie nog recht.

"We hadden zolang naar deze match uitgekeken, hadden er zoveel over gesproken, de boel zo goed geanalyseerd en dan sta je na 9 minuten al 2-0 achter. We zaten allemaal 'efkes' in ons haar te krabben", vertelde onze Rode Duivel na afloop bij Proximus TV.

"Daarna hebben we het echter heel goed opgepakt, zij hebben nog één goeie kans gehad met Higuaín, die links naast schoot en dan was er nog die penalty. Als die 3-1 erin gaat, zou dat een enorme klap geweest zijn. Dat ze die strafschop misten, was voor hen echter ook wel een klap."

Niet onderschatten

Het resultaat - een mooie 2-2 - biedt alvast perspectieven voor de terugmatch: "We moeten gelukkig zijn met die 2-2, zeker als je hier na 10 minuten al tegen een 2-0 aankijkt. We moeten ons zeker niet wegsteken. We hebben een heel goeie en fitte ploeg en dat geeft veel vertrouwen. Al mogen we 'Juve' zeker niet onderschatten, ze hebben veel ervaring en weten hoe ze zo'n klus moeten klaren."

Vertonghen (30) gelooft echter in de kwalificatie: "Zij moeten scoren en wij moeten vol voor de overwinning gaan. We voelen ons de laatste tijd heel goed op Wembley en ik zie een goeie kans om de kwartfinale te bereiken. Of Toby Alderweireld straks weer aan mijn zijde staat? Daar beslist de trainer over, ik kan daar weinig over zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties