Schokgolf zindert nog na bij Siani: "Iedereen was getraumatiseerd"
Redactie
| 3 reacties

Siani over het plotse vertrek van Marc Coucke bij KV Oostende

Schokgolf zindert nog na bij Siani: "Iedereen was getraumatiseerd"
Foto: © photonews

Bij KV Oostende was zowat elke beslissing van het bestuur een complete verrassing voor de spelers. Dat onthult Sébastien Siani in een interview.

Tijdens de stage in Spanje eiste Siani al betere communicatie vanuit de bestuurskamer. "Wij vernamen bijna alles via de media, terwijl we elke dag op de club waren en er daar niets tegen ons werd gezegd", aldus Siani in Sport/Voetbalmagazine.

Vooral bij de overname van Anderlecht door Coucke, ontstond wrevel. "De spelers waren geshockeerd, maar niet alleen wij. Het bericht dat de voorzitter naar Anderlecht zou vertrekken, traumatiseerde iedereen in de club. Niemand begreep hoe dat mogelijk was en iedereen vroeg zich af welke richting het met KV Oostende uit zou gaan."

Toen Franck Berrier naar de B-kern gestuurd werd, vernam ik het van hem

"Maar dat gesprek tijdens de winterstage ging zeker niet alleen daarover. Dat Franck Berrier naar de B-kern was gestuurd bijvoorbeeld, wist ik niet. Ik vernam het ’s anderendaags van hemzelf. Terwijl we in de krant lazen dat de spelers hem niet meer in de A-kern wilden, alsof wíj hem naar de B-kern hadden gezonden", ging Siani verder.

"En toen Yves Vanderhaeghe was ontslagen, vernamen we via de media dat de beslissing was genomen na een rondvraag. Het waren precies altijd de spelers geweest, bij eender wat er gebeurde, terwijl wij juist met het gevoel zaten dat onze mening niet telde. Nu ook weer: ik ben weg, maar ik hoor en lees dat ik slecht speelde omdat ik weg wou, dat ik voor een slechte sfeer zorgde, et cetera. Dan vraag ik mij toch weer af: waarom werd dat niet rechtstreeks tegen mij gezegd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties