Reactie Eupen-kamp is woedend over onterechte strafschop: "Géén excuses voor de lijnrechter" en "Nú hadden we de VAR nodig"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
Eupen-kamp is woedend over onterechte strafschop: "Géén excuses voor de lijnrechter" en "Nú hadden we de VAR nodig"
Foto: Photonews

Een penalty met een grote strik rond zette Antwerp tegen KAS Eupen op weg naar de 2-0. Mickaël Tirpan legde Aurelio Buta overduidelijk buiten de zestien neer, maar toch ging de bal op de stip. Het doelpunt van Stallone Limbombe dat erop volgde, kan cruciaal zijn in de eindafrekening.

"Die penalty was schandalig", spaarde Nils Schouterden de kritiek in zijn reactie niet. "Bart Vertenten kon er niet aan doen, maar voor de lijnrechter zijn er geen excuses. Dit gebeurt té vaak in België. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen."

We kunnen erover zagen, maar dat zal ons niet in eerste houden - Mickaël Tirpan

Ook coach Claude Makelélé was absoluut niet te spreken over de arbitrage. "Elke match opnieuw spelen zich ingebeelde fases af. De strafschop was uit de lucht gegrepen", oordeelde de Fransman.

"Ik heb het goed gezien, en veel mensen met mij. De tackle was buiten de grote rechthoek", besloot Mickaël Tirpan die de bewuste fase van nabij meemaakte. "Ik hoorde dat er sprake van was om voor de laatste twee speeldagen een videoref te voorzien. Dat maakt het extra zuur. In de wedstrijden dat de VAR er wel was, konden we er geen gebruik van maken. Ach, we kunnen erover zagen, maar dat zal ons niet in eerste houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties