Ex-bondscoach Marc Wilmots blij voor Michy Batshuayi: "Keuze voor Dortmund de beste die hij kon maken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Ex-bondscoach Marc Wilmots blij voor Michy Batshuayi: "Keuze voor Dortmund de beste die hij kon maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitleenbeurt van Michy Batshuayi aan Borussia Dortmund is een regelrecht schot in de roos. In zeven matchen scoorde onze Rode Duivel al vijf keer en ook Marc Wilmots is blij met de keuze die 'Batsman' gemaakt heeft.

Op de officiële website van de Bundesliga analyseert de ex-bondscoach van de Rode Duivels de tijdelijke transfer van de 24-jarige huurling van Chelsea: "Michy en Dortmund zijn een prima match. De spelstijl van Borussia zit hem als gegoten. De ploeg beschikt over technisch indrukwekkende spelers zoals Reus, Götze en Schürrle die in de rug van Batshuayi opereren. Dat zorgt ervoor dat hij zijn volle potentieel kan benutten."

De 49-jarige Wilmots ziet alleen maar positieve aspecten: "Michy kan voordeel halen uit het snelle en directe aanvalsspel van Dortmund. Er wordt zelden met de lange bal gespeeld en hij kan ook vlot profiteren van de fijne doorsteekballen van Gonzalo Castro en Shinji Kagawa. In zo'n fantastisch stadion spelen is ook ontzettend leuk voor hem. De keuze voor Borussia Dortmund is de beste die hij kon maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties