Emotionele Vanden Stock neemt afscheid van zijn RSCA: "Ik denk dat mijn vader fier mag zijn op zijn zoon"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 11 reacties
Emotionele Vanden Stock neemt afscheid van zijn RSCA: "Ik denk dat mijn vader fier mag zijn op zijn zoon"

Roger Vanden Stock zat de voorbije maanden op een rollercoaster van emoties, en dat was te zien op zijn afscheidsreceptie. De paars-witte uittredende voorzitter was tot tranen toe bewogen. Je zou ook voor minder, na meer dan twintig jaar voorzitterschap van de grootste club van het land.

Roger Vanden Stock vertrekt maandag op verlof voor een maand, dat zal nodig zijn om even te ontsnappen aan alle heisa van de voorbije weken en maanden: "Ik heb afgezien de laatste maanden, zeker met de moeilijke situatie met de aandeelhouders en de trainer, dat was zeer lastig voor mij."

Afscheid van een kind

Aan de ene kant zal er wel een gevoel van opluchting zijn bij de uittredende voorzitter, al doet het afscheid op dit moment vooral pijn: "Ik zat al met de tranen in de ogen na de match op Celtic en sindsdien zijn ze niet meer weggegaan. Ik denk al een paar jaar aan stoppen, maar het doet toch pijn. Het is als een kind dat weggaat. Of ik Anderlecht ga missen? Vraag het me binnen een maand nog eens, maar ik denk van wel"

Constant

Vanden Stock heeft een palmares om u tegen te zeggen bij Anderlecht. Hij is dan ook terecht apetrots op het parcours dat hij heeft afgelegd bij de recordkampioen: "Ik heb iets bereikt wat weinigen mij kunnen nadoen, zo speelde ik elk jaar Europees bijvoorbeeld. Ik ben fier dat ik de goede prestaties van mijn vader heb kunnen doortrekken. Ik denk dat mijn vader trots mag zijn op zijn zoon." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties