Ex-Rouche, tegenwoordig analist, neemt het op voor Sá Pinto: "Zeg niet dat Preud'homme niet ideale kandidaat is om trainer van Standard te worden, maar heel die situatie was nu niet nodig"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Ex-Rouche, tegenwoordig analist, neemt het op voor Sá Pinto: "Zeg niet dat Preud'homme niet ideale kandidaat is om trainer van Standard te worden, maar heel die situatie was nu niet nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ricardo Sá Pinto zit niet bepaald in de meest comfortabele positie. De trainer van Standard heeft de beker gewonnen en play-off 1 bereikt, maar moet overal lezen en horen dat er met Michel Preud'homme al een opvolger in de wandelgangen staat. En zo is het in Luik toch weer een beetje onrustig.

Eric Van Meir heeft zo zijn bedenkingen bij de hele situatie: "Het is de laatste jaren een constante bij Standard dat het niet stabiel is hé. Het is een club die elk jaar heel veel controverse uitlokt en dat is nu niet anders. Het is leuk dat ze bekerfinale hebben gewonnen en een Europees ticket gepakt hebben, maar een paar dagen later hoor je dan dat Preud'homme de grote kandidaat is om Sá Pinto op te volgen."

Capabele man

De 50-jarige analist bekijkt het allemaal een beetje met gefronste wenkbrauwen: "Het is een club die, denk ik, vooral veel rust moet uitstralen en zolang die er niet is, zal het altijd heel moeilijk blijven. Pas op, het is niet dat Preud'homme niet de ideale kandidaat is om trainer van Standard te worden hé, dat zeg ik absoluut niet. Ik ken hem ook en heb hem zelf ook gehad als coach. Dat is een enorm capabele man, maar die situatie was nu niet nodig", laat Van Meir optekenen bij Voetbalkrant

"Ik denk dat je wel wat krediet moet geven aan Sá Pinto, die heel moeilijk gestart is, maar uiteindelijk toch play-off 1 gehaald heeft en de beker heeft gewonnen. Dan verdien je toch wat respijt. Maar goed, ik kan uiteraard niet in hoofd van Venanzi en Renard kijken. Ik denk dat ze daar in Luik een bepaalde structuur willen creëren en met Michel Preud'homme ga je die natuurlijk wel hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties