De Jupiler Pro League als opstapje: Soualiho Meïté wisselt elk half jaar van club
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties

De Jupiler Pro League als opstapje: Soualiho Meïté

De Jupiler Pro League als opstapje: Soualiho Meïté wisselt elk half jaar van club

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Soualiho Meïté.

In 2016 huurde Zulte Waregem ene Soualiho Meïté van Lille. In geen tijd groeide hij uit tot één van de beste middenvelders van de Belgische competitie en voor een bijzonder hoog bedrag van 5,1 miljoen euro streek hij definitief neer in het Regenboogstadion. Echter niet voor lange duur: vorige zomer haalde AS Monaco hem voor ongeveer 8 miljoen euro terug naar Frankrijk. 

Geen kans in Monaco

Als je weet dat Tielemans al een moeilijke start had in Monaco (dat was hier te lezen), dan zou het voor Meïté zeker geen sinecure zijn. Zijn eerste seizoenshelft is snel op te sommen: een volle match tegen Lyon, vijf minuten tegen Strasbourg en een uurtje tegen Porto in de Champions League. Verder haalde de Fransman zelfs niet eens de selectie van coach Jardim.

Nieuwe uitleenbeurt in Bordeaux

In januari volgde dan een logische beslissing: uitlenen aan Bordeaux. Toch ook een subtopper in de Ligue 1 en Meïté werd er op het middenveld herenigd met zijn maatje van bij Essevee, Lukas Lerager. Het bleek een slimme keuze, zowel voor club als speler. 

Meïté was meteen titularis en miste tot dusver enkel de match tegen zijn moederclub. De bonkige middenvelder is natuurlijk vooral in verdedigend opzicht van belang: in de tien competitieduels die hij speelde, kreeg Bordeaux acht goals binnen en pakte het toch een verdienstelijke 17 op 30. Daarnaast deelde hij ook al een assistje uit. 

 Zomerperikelen

Wat gaat er nu gebeuren als dat huurcontract afloopt? Moeilijk te zeggen. Er is geen aankoopoptie, maar bij Monaco zou hij waarschijnlijk opnieuw geen speelkansen krijgen. Tenzij Bordeaux voor hem nog eens aan de onderhandelingstafel wil gaan zitten, is het dus mogelijk dat Meïté volgend seizoen voor nóg een andere club uitkomt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties