De Condé wil tijdens zomertransferperiode mankementen oplossen: "Hoe gaan we dat gat opvullen?"

De Condé wil tijdens zomertransferperiode mankementen oplossen: "Hoe gaan we dat gat opvullen?"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft na de bekerfinale nu ook de eerste wedstrijd van play-off 1 met het kleinste verschil verloren. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar: winst, gelijkspel of verlies... Dimitri De Condé, sportief directeur, weet ook dat er een oplossing moet komen.

De Condé beseft dat er sommige zaken nog ontbreken in zijn spelersgroep. "Het is alweer een slopend seizoen geweest, waarin we bepaalde doelen niet gehaald hebben. Dat zorgt voor druk op de ketel. Daardoor zit het spontane nog steeds niet in de groep. We missen ook wat leepheid, vooral in de verdediging", zegt hij in HLN.

"De manier waarop die strafschop valt tegen Club is daar een goed voorbeeld van. Het is aan de trainer om dat er voor een stuk in te brengen. Maar daar ligt ook verantwoordelijkheid bij de sportieve leiding: hoe kunnen we dat gat volgend seizoen opvullen? We zullen samen met de coach bekijken hoe we dat doen."

Over-mijn-lijkmentaliteit

En ook qua grinta mag er nog wat bij. "Als we spreken van een over-mijn-lijkmentaliteit: daar kunnen we nog tien procent beter worden. We willen het soms te mooi doen, spelen iets te weinig in functie van elkaar. Al stellen we vast dat we collectief een flinke stap voorwaarts hebben gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties