Belgische Futsal-selectie hoopt op verandering in toekomst: "We moeten allemaal vakantie nemen voor dit EK"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische Futsal-selectie hoopt op verandering in toekomst: "We moeten allemaal vakantie nemen voor dit EK"
Foto: Voetbalkrant.com

De Belgische Futsal-selectie is op dit moment in het Spaanse Lloret de Mar voor het Europees kampioenschap. Maar aangezien zij niet van een profstatuut kunnen genieten en een job hebben, moeten de meeste spelers een week vakantie nemen om erbij te zijn.

Musthapha Aabbassi is wellicht aan zijn allerlaatste toernooi bezig voor België. "Ik ben zelf 6 of 7 jaar geleden met veldvoetbal gestopt", vertelt hij bij Voetbalkrant.com. "Ik speel nu al mijn derde seizoen bij Hoboken. Sommigen combineren het veld nog met de zaal. Maar we blijven allemaal amateurs die verlof moeten nemen om naar dit EK te gaan."

Congé nemen

"Ik heb zelf dus ook een week 'congé' genomen om naar Spanje te kunnen gaan. En dat is toch wel spijtig. Ik hoop dat het in de toekomst verandert voor de komende generaties. Dat wordt een belangrijk punt om te blijven groeien als zaalvoetballand."

Aanvaller Steven Dillien is op zijn 26e één van de meer ervaren spelers. "Ik zit nu al 6 jaar bij de nationale ploeg. Op mijn 18e heb ik ervoor gekozen om de eerste ploeg in het provinciale voetbal met de zaal te combineren. Het is redelijk druk, maar het is combineerbaar. Zo lang het gaat, blijf ik het dan ook doen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties