Reactie Van Damme begreep er niets van: "Dit was nooit rood, misschien wou die vierde ref zich profileren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 17 reacties
Van Damme begreep er niets van: "Dit was nooit rood, misschien wou die vierde ref zich profileren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Van Damme vierde zijn thuisdebuut bij Waasland-Beveren in mineur. Al na vier minuten moest hij eraf met een toch wel erg strenge rode kaart. Het signaal kwam bovendien van de zijlijn, niet van ref Geldhof zelf.

"Ik heb de beelden bekeken en ik tackelde de bal duidelijk naar een ploegmaat." Pas daarna kwam hij tegen Moore aangegleden. "Uiteraard gleed ik door op zo'n nat veld, maar ik trok mijn benen nog in. Ik kan niet verdwijnen. Eigenlijk kwam Moore te laat, zo kan je het ook bekijken. Ik was eerst op de bal."

De fase ging ook opmerkelijk genoeg verder. "De scheidsrechter had het volgens mij goed gezien, hij liet zelfs doorspelen. De beslissing kwam volgens mij van de vierde man. Dat is een jonge gast, misschien wou hij zich een beetje profileren."

Rood is al erg, een schorsing zou er helemaal over zijn

Hij ging na de wedstrijd nog verhaal halen. "Hij zei me dat ik de beelden moest bekijken, maar ik had ze toen al gezien." Het kan ook het gevolg zijn van de reputatie van harde speler die Van Damme met zich meedraagt. "Ik denk dat dat het geval is."

Een schorsing komt er wellicht niet. "Rood is al heel erg, mij ervoor schorsen, zou er helemaal over zijn. Ik kan het mij moeilijk voorstellen." Het enige positieve was dat het publiek zijn naam scandeerde. "Dat is leuk, maar ik pak weinig positiefs mee vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties