Geen greintje twijfel: "Gert Verheyen gaat het maken als trainer"

Redactie
| 1 reacties
Geen greintje twijfel: "Gert Verheyen gaat het maken als trainer"

Gert Verheyen waagt zich dan toch aan het trainerschap bij een club. De gewaardeerde analist en bondscoach van de U19 gaat aan de slag bij het KV Oostende van oude bekende Hugo Broos. Peter Vandenbempt ziet de ex-speler van Club Brugge alvast met glans slagen.

De voetbalman van de radio kent Verheyen dan ook goed, ze waren vaak samen op pad voor de verslaggeving van de Champions League: "Naast zijn grote voetbalkennis heeft Gert een nog veel grotere kwaliteit: hij houdt van mensen. Hij is er oprecht in geïnteresseerd. Hij kent de emoties, de twijfels, de zorgen en de angsten van voetballers en trainers. Hij heeft ze zelf ook gekend en is ze niet vergeten", klinkt het in Het Nieuwsblad

Definitief afscheid

"En zo zal Gert straks ook als trainer zijn: mens en menselijk. Zelf van vlees en bloed. Euforisch bij succes en onmetelijk ontgoocheld als iets mislukt. Het is echt geen toeval dat een hele rist clubleiders Verheyen al langer het hof maken. Bij Oostende was hij overigens al gevraagd voor Hugo Broos er TD werd. En hoewel onervaren komt hij toch erg beslagen op het ijs", aldus Vandenbempt. 

"Voor Gert was het met trainer worden als bij anderen met trouwen of kinderen krijgen. Eerst denk je: niets voor mij en dan ineens ben je er klaar voor en kan het niet snel genoeg beginnen. En daarmee eindigt helaas een en ander. Zes jaar lang is hij mijn loyale compagnon de route geweest voor de Champions League. Met ouder worden valt afscheid nemen mij zwaarder. Zeker als je weet dat het definitief is. Want Gert komt niet meer terug, hij gaat het maken als trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties