Sá Pinto krijgt alsmaar meer steun: "Welke reden kan je als bestuur hebben om niet met hem verder te gaan, dat kan toch niet?"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties
Sá Pinto krijgt alsmaar meer steun: "Welke reden kan je als bestuur hebben om niet met hem verder te gaan, dat kan toch niet?"

Volg Standard nu via WhatsApp!

Over de fratsen van Ricardo Sá Pinto in zijn eerste seizoen als trainer van Standard kan je intussen een vuistdikke roman schrijven, maar het moet gezegd: de Portugese trainer doet het qua resultaten voortreffelijk. En dus zou het toch wel bizar zijn als hij straks moet ophoepelen...

In Luik circuleert nog altijd de naam van Michel Preud'homme, zij het minder luid en nadrukkelijk dan de voorbije weken en maanden. Kan het bestuur van Standard het wel maken om de door de spelers en fans gesteunde Sá Pinto zomaar opzij te schuiven? "Als je zo’n seizoen draait met bekerwinst, het bereiken van play-off 1 en een reeks van 13 op 18 met goed voetbal, welke reden kan je dan als bestuur hebben om niet verder te gaan met hem. Dat kan toch niet?"

Twijfels in begin

Aan het woord analist Wesley Sonck, die in het begin nochtans ook met gefronste wenkbrauwen naar de theatrale Sá Pinto keek: "Ik had in het begin ook mijn twijfels over de manier waarop ie het deed, maar de laatste tijd maakt hij er wel een ploeg van. Dat betekent dus dat hij bepaalde kwaliteiten heeft om die ploeg te doen voetballen. Ook al beschikt hij natuurlijk over heel goeie voetballers zoals Carcela en Edmilson. Als je een contract voor twee seizoenen hebt, denk je als trainer toch dat je volgend seizoen ook nog aan het roer zult staan", klinkt het bij VISTA!​.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties