De talisman van Club Brugge in volle titelstrijd: "Hij is een geboren winnaar" en "hij creëert winnaarsmentaliteit in de groep"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 1 reacties
De talisman van Club Brugge in volle titelstrijd: "Hij is een geboren winnaar" en "hij creëert winnaarsmentaliteit in de groep"
Foto: © photonews

Uiteraard hebben ze bij Club Brugge een beetje (titel)stress, het tegendeel zou vreemd zijn. Maar als de spanning ten top stijgt, is er altijd nog iemand als Timmy Simons om de gemoederen te bedaren en iedereen rustig te houden. Ook op zijn 41ste is de oude soldaat nog altijd van groot belang.

Hij is dit seizoen amper in het stuk voorgekomen, al was dat natuurlijk wel wat ingecalculeerd. Nieuwe schokbreker Marvelous Nakamba uit Zimbabwe verving Timmy Simons met verve en dus belandde The Captain in de schaduw. Wat niet wegneemt dat hij als de scherpste bleef trainen en een hoofdrol bleef vertolken achter de schermen. Niet langer als aanjager op het veld, maar wel ernaast. 

Babbelende adviseur

Ivan Leko beseft als geen ander hoe belangrijk een ervaren rot als Simons is, niet in het minst in deze fase van het seizoen. Been there, done that in het geval van de monumentale middenvelder. "Timmy is al vanaf dag één belangrijk en is dat nu nog altijd. Niet zozeer op het veld dit seizoen, maar wel ernaast", aldus zijn coach. 

"Hij is niet alleen van belang met zijn ervaring, hij is ook een geboren winnaar. Timmy geeft advies aan de andere spelers en hij praat veel met de jongens. Hij creëert winnaarsmentaliteit in de groep. Het is niet alleen op dit moment dat hij belangrijk is voor ons, hij is al het hele seizoen belangrijk voor ons en zal ook in de toekomst nog belangrijk zijn voor Club." 


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties