Besparingen bij Anderlecht? "Een transfer van 10 miljoen? Waarom niet?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 8 reacties
Besparingen bij Anderlecht? "Een transfer van 10 miljoen? Waarom niet?"
Foto: © photonews

Dat Marc Coucke zware besparingen wil doorvoeren bij Anderlecht betekent niet dat ze geen geld meer gaan uitgeven op de transfermarkt. Integendeel, maar het risico moet berekend zijn, zo gaf sportief manager Luc Devroe mee.

Tegen 18 juni wil Devroe zijn kern klaar hebben. Dat betekent dat er geen solden zullen gedaan worden eind augustus. "Zoals onze vriend Georges Leekens zegt: het werk moet tegen dan voor 90 procent klaar zijn", lachte Devroe. "We gaan ook nog spelers verkopen, maar de inkomende transfers moeten tegen dan zo goed als rond zijn. De basis moet er staan."

Voor een Stanciu werd heel veel geld gegeven, maar dat werd geen succes. "Of we nog spelers van tien miljoen willen kopen? Waarom niet? Als we die een paar jaar later voor 60 miljoen kunnen verkopen... Er is natuurlijk altijd een risico, maar de bedoeling is om dat risico te beperken. Je hebt nooit echt garanties."

Eén keer kan genoeg zijn

Devroe sprak ook over de huidige titelstrijd. "Het wordt niet makkelijk, maar Kara en Onyekuru komen ook nog terug en je hebt al gezien wat Najar kan bijbrengen. Om de titel te pakken moeten we 12 op 12 halen. En hoeveel keer hebben we dat dit seizoen al gedaan? Maar één keer kan genoeg zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties