KRC Genk heeft de knoop over Thomas Buffel doorgehakt: "Dit was een moeilijke beslissing"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
KRC Genk heeft de knoop over Thomas Buffel doorgehakt: "Dit was een moeilijke beslissing"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De wedstrijd tegen Zulte Waregem is de laatste match van Thomas Buffel in de Luminus Arena geworden. Het contract van de 37-jarige vleugelaanvaller wordt niet verlengd.

"Dit was een moeilijke beslissing, gebaseerd op zowel de sportieve als financiële doelstellingen van de club voor seizoen '18-'19", staat te lezen op de clubwebsite. "KRC Genk deed Thomas ook een voorstel om betrokken te blijven bij de sportieve werking. En om net als andere clubiconen zoals Domenico Olivieri en Wesley Sonck bij te dragen aan het fundament van onze club, de jeugdacademie."

Galamatch

Al kwam er nog geen antwoord van de 37-jarige aanvoerder. "Of Thomas hierop zal ingaan is op dit moment nog niet duidelijk", klinkt het. "Wat alvast samen werd beslist is dit. Ter ere van Thomas volgt er een galawedstrijd in de Luminus Arena. Wanneer dit zal zijn, en wie er allemaal bij zal zijn, communiceert de club samen met Thomas op een later moment."

De Limburgers willen Buffel bedanken voor bewezen diensten. In totaal speelde de Bruggeling negen seizoenen in Genk. "KRC Genk, en bij uitbreiding het hele supporterslegioen, wenst haar kapitein uitdrukkelijk te bedanken voor alles wat Thomas voor Genk betekende de afgelopen 9 jaar. Thomas is een man van de club, en zal dit altijd blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties