Genk-voorzitter Peter Croonen legt uit waarom Thomas Buffel niet meer in de plannen paste

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Genk-voorzitter Peter Croonen legt uit waarom Thomas Buffel niet meer in de plannen paste
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk heeft het aflopende contract van Thomas Buffel niet verlengd. De 37-jarige winger paste niet meer in de sportieve plannen van de club. Voorzitter Peter Croonen gaf maandagavond tekst en uitleg in TVL Sportcafé.

Het Genk-bestuur stond voor een moeilijke keuze. Buffel was 9 seizoenen aan het werk in Limburg. "We hebben vandaag met Thomas gesproken en hebben een andere beslissing als club genomen", vertelt Croonen. "Thomas is 37 en heel belangijk geweest voor de club. Hij wilde er graag een jaar bijdoen, maar wij zijn van oordeel dat we op sportief vlak te weinig snelheid op de flanken hadden." 

"Er is natuurlijk ook een financiële realiteit. Door het samenhouden van de kern vorig seizoen, hebben we verlies geleden. Wat de coach vond? Philippe Clement zag Thomas wel blijven, maar hij wilde ook investeringen op de flanken."

Genk wil Buffel wel graag een andere functie binnen de club zien opnemen. "We hebben Thomas aangeboden om bij de jeugd een functie op te nemen. Thomas heeft dat in beraad genomen, want hij is ontgoocheld. Wat ik ook begrijp", aldus de voorzitter. 

"Thomas heeft hier negen jaar gespeeld en veel bijgebracht. We zijn hem daar zeer dankbaar voor, maar we denken dat we sportief de juiste keuze hebben gemaakt. Al zal volgend jaar blijken of we gelijk hadden. We denken dat we klaar zijn om op drie fronten mee te strijden", besluit Croonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties