Alderweireld danig onder de indruk van Rode Duivel in topvorm: "Zó zag ik hem nog nooit"

Sander De Graeve Johan Walckiers
Sander De Graeve, Manuel Gonzalez Oubina en Johan Walckiers vanuit Dedovsk
| 0 reacties
Alderweireld danig onder de indruk van Rode Duivel in topvorm: "Zó zag ik hem nog nooit"
Foto: © photonews

In de voorbereidingswedstrijden ging het steeds beter met de Rode Duivels. Na Portugal was er kritiek, maar die verstomde geleidelijk aan naarmate de resultaten beter werden. Vooral een zekere Eden Hazard stak er bovenuit.

Dat is ook Toby Alderweireld opgevallen. "Ik heb Eden nog nooit op dit niveau gezien bij de Rode Duivels; Hij heeft iets speciaals, de tegenstanders hebben schrik van hem. Hij kan de actie inzetten, maar ook zelf scoren." Dat zorgt ook dat de anderen meer uit de verf kunnen komen. "Doordat er meer aandacht naar hem gaat, krijgen andere spelers ook meer vrijheid."

Hazard of Kane?

Hem vergelijken met anderen is niet makkelijk. "Het is een heel aparte, exclusieve speler. Een speler als Kane heeft ook buitengewone kwaliteiten en is ook van dat niveau, op zijn positie dan."

Die Kane kon nog nooit eerder scoren op een groot tornooi, maar dat zal volgens Alderweireld niet lang meer duren. "Ik denk dat hij overal kan scoren, hij is één van de beste spitsen ter wereld. Hij is ongelooflijk, dus ben ik zeker dat hij op dit WK zal scoren. Dat hij kapitein is, zal hem niet meer stress bezorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties