Reactie Vertonghen na wervelende zege: "Dit is de bevestiging dat we er staan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou
| 0 reacties
Vertonghen na wervelende zege: "Dit is de bevestiging dat we er staan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen maakte na de wissel van Hazard de laatste vijfentwintig minuten vol als kapitein. Het was ook hij die de verdediging leidde. Hij was achteraf vooral tevreden.

"We hebben de klus geklaard, dit is voor ons de bevestiging dat we er staan", aldus Vertonghen achteraf. "Het was goed dat de Tunesiërs minder gesloten speelden tegen ons dan tegen Engeland. De tegenstanders zullen nu kwalitatief beter en beter worden. Ik denk dat we meer teams gaan tegenkomen die ook iets aanvallender ingesteld zullen zijn. Wij zullen altijd kansen krijgen met onze kwaliteiten."

Vertonghen zelf kon ook meer inschuiven. "Omdat zij iets meer kwamen, werd ik meer betrokken in het spel. Tegen Panama was het meer ballen inspelen op het middenveld en hopen dat ze er iets van maken." 5-2 is een resultaat dat er wel staat. "Als je vijf goals maakt, klinkt dat toch altijd indrukwekkend. We hadden er zeker meer kunnen maken, maar als je er vijf kan maken, is dat mooi."

Die eerste tegengoal, dat is iets waar we op moeten letten

De Engelse pers was niet mals voor de Rode Duivels na Panama. Nu zal het wellicht iets anders zijn. "Ik ga er niet naar op zoek. Als het echt te erg is, krijg ik het wel mee." De twee tegengoals waren een minieme smet. "Zeker over die laatste moeten we ons geen zorgen maken, dat is aan het einde van de match en er was misschien wat gemakzucht. De eerste is wel iets waar we op moeten letten. We moeten die spelhervatting nog eens bekijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties