Waarom smadelijke nederlaag van Argentinië volgens ex-bondscoach ook ferme waarschuwing is voor onze Rode Duivels

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Waarom smadelijke nederlaag van Argentinië volgens ex-bondscoach ook ferme waarschuwing is voor onze Rode Duivels
Foto: © photonews

Neen, Panama konden we bezwaarlijk een grote test noemen. Tunesië wordt straks al andere koek voor onze Rode Duivels. En ex-bondscoach René Vandereycken houdt toch een beetje zijn hart vast. Nog niet meteen voor de match van straks, maar wel voor het vervolg van het toernooi.

“Argentinië speelde net als België met drie centrale verdedigers en flankspelers die veel ruimte moesten bestrijken. Kroatië heeft met Perisic en Rebic goed gebruikgemaakt van de ruimte in de rug van die flankspelers. Ik heb al aangegeven dat dit op termijn ook het geval zou zijn met Meunier en Carrasco", klinkt het in Het Nieuwsblad.  

"Misschien en hopelijk nog niet tegen Tunesië, maar tegen een erg goede tegenstander wel, denk ik. We hebben in hun interviews gelezen dat Meunier en Carrasco daar bewust mee omgaan. Dat is positief, maar het systeem is niet altijd goed voor hen. Meunier en Carrasco zijn geen gevormde verdedigers en dan moeten ze nog eens verdedigen vanuit een vooruitgeschoven positie", meent Vandereycken. 

Tegen zijlijn houden

"Als er ruimte ligt achter de flankspelers kunnen de centrale verdedigers wel rugdekking geven, maar vaak komen ze pas in de tweede fase tegenover de flankaanvaller te staan als die na een dieptepass de bal onder controle heeft of zelfs al op snelheid is", luidt de tactische analyse.  

"Dat is altijd moeilijker want als de flankaanvaller met de bal aan de voet op de opkomende centrale verdediger afkomt, kan hij hem zowel links als rechts passeren. Als een echte rechts- of linksback op de dieptepass kan meelopen met de flankaanvaller kan die hem makkelijker tegen de zijlijn houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties