Belgische topref reageert op alle commotie rond de VAR: "Er is één groot probleem"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Belgische topref reageert op alle commotie rond de VAR: "Er is één groot probleem"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was afgelopen seizoen op de Belgische velden wat met de videoref, maar ook op het WK werd de VAR al een paar keer onder vuur genomen omwille van enkele dubieuze beslissingen. Hoe kijkt een Belgische topscheidsrechter eigenlijk naar alle commotie?

Sébastien Delferière kijkt op een positieve manier naar de rol van de videoref op het WK in Rusland: "Zonder VAR zouden er een aantal verkeerde beslissingen onopgemerkt zijn gebleven. Het is logisch dat er hier, net als bij ons dit seizoen, een aantal kinderziektes zijn. Zo'n systeem kan niet vanaf de start perfect functioneren, maar op termijn zal de VAR een meerwaarde zijn", luidt het in HLN

Maar onze nummer één in België beseft dat de videoref niet alles zal/kan oplossen: "Er is één groot probleem: in de spelregels van het voetbal is heel veel ruimte voor interpretatie. Dat zorgt soms voor onduidelijkheid en frustraties", aldus Delferière.  

"Ik geef een voorbeeld: een handsbal in de zestien kan voor scheidsrechter A een strafschop zijn en voor scheidsrechter B niet. Voetbal is zelden zwart-wit. Bij tennis is een bal in of out, bij hockey gaat een bal tegen de voet of niet, in het voetbal is een handsbal niet altijd foutief. De interpretatie ervan zal altijd voor discussie zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties