96-voudig Rode Duivel Jan Ceulemans verwacht wijzigingen én vuurwerk tegen Brazilië: "Een afwachtende houding zit er niet in"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
96-voudig Rode Duivel Jan Ceulemans verwacht wijzigingen én vuurwerk tegen Brazilië: "Een afwachtende houding zit er niet in"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kropen maandagavond tegen Japan door het oog van de naald. Nu de euforie van de kwalificatie achter ons ligt, kunnen we ons stilaan richten op de tactische aanpassingen die nodig zijn om Brazilië te bekampen. 96-voudig international Jan Ceulemans verwacht enkele ingrepen.

"Het zal anders moeten tegen Brazilië", zegt Ceulemans die een aanpassing aan de formatie verwacht. "Je kan vrijdag niet met echte flanken aan de slag gaan. Willian en Neymar zijn met hun snelheid nog van een ander niveau dan de Japanners."

"De kans zit er dik in dat Chadli en Fellaini een basisplaats krijgen"

Ceulemans acht de kans groot dat de sterke invallers Chadli en Fellaini een basisplaats krijgen. "Die kans zit er dik in. Onze typeploeg is té aanvallend." 

"Dat wil niet per se zeggen dat de Belgen puur defensief zullen denken. De omschakeling blijft hun grootste wapen. Maar Willian en Neymar zal je kort moeten houden."

"We starten als underdog, en de concentratie zal scherper zijn"

Ceulemans houdt rekening met een stunt. "De Rode Duivels kunnen nu in een underdogpositie de partij aanvatten. Dat kan een voordeel zijn. Ook de concentratie zal scherper zijn."

Het kan een mooie wedstrijd worden, of een waarbij beide ploegen respect hebben voor elkaar en een afwachtende houding aannemen, maar dat zit er bij België en Brazilië niet in", besluit de Caje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties