"Ik ben niet bezorgd om het EK 2020, zelfs als er spelers stoppen! We gaan nog toppers kweken"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 0 reacties
"Ik ben niet bezorgd om het EK 2020, zelfs als er spelers stoppen! We gaan nog toppers kweken"
Foto: © photonews

"Het is nu of nooit voor deze generatie." Hoeveel keer hebben we dat al gehoord? Maar is het ook nu of nooit voor België? Dat verschil is groot. Want gaan we ooit nog zo'n generatie krijgen? Bart Verhaeghe is er zeker van.

De KBVB is in twee jaar tijd enorm veranderd in de positieve zin. En dat gaat nog beter worden, zweert Bart Verhaeghe, vice-voorzitter van de bond. "Wij willen een modelfederatie worden, zoals Nederland er één had. Wij staan nu al op wereldniveau en we zijn enorm gemotiveerd om daar te blijven."

We moeten gebruik maken van de verschillende culturen, de integratie is er

Onze opmerking daarbij was dat je daarbij toch vooral afhangt van het potentieel aan spelers dat voor handen is. Een generatie als deze? Gaan we die nog eens krijgen? "Daar ben ik zeker van. Ik ben bijvoorbeeld al niet bezorgd om 2020, zelfs als er spelers stoppen", aldus Verhaeghe.

"In die marge heeft Martinez ook al spelers meegenomen naar Rusland die er dan moeten staan. De integratie is al begonnen. En we gaan nog spelers kweken. De integratie van alle culturen is er ook. Je ziet dat nu al aan onze ploeg. Laten we daar gebruik van maken!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties