Paul van Himst zou opvallende Rode Duivel in de basis droppen tegen Brazilië: "En houd Fellaini achter de hand"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| -10 reacties
Paul van Himst zou opvallende Rode Duivel in de basis droppen tegen Brazilië: "En houd Fellaini achter de hand"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over de tactische aanpak van Brazilië is de voorbije dagen al druk gediscussieerd. Marouane Fellaini wordt in de basis verwacht, maar gewezen bondscoach Paul Van Himst zou een andere pion in de ploeg droppen.

Fellaini viel sterk in tegen Japan, zo zag ook Van Himst. "Ik zou Dembélé in de basis zetten en Fellaini achter de hand houden", zegt de viervoudige Gouden Schoen bij Sporza. "Dembélé is toch iemand die het spel en het ritme van de tegenstander kan breken en hij kan goed de bal bijhouden. Maar het is natuurlijk de bondscoach die de keuzes maakt."

Van Himst is onder de indruk van de Goddelijke Kanaries. "Dit Brazilië slikt maar weinig doelpunten. Neymar is bijna niet te houden en ook Willian is een grote voetballer, misschien een beetje te vergelijken met Garrincha."

"Maar de Belgen hebben ook veel talent. Misschien is Brazilië iets sterker, maar in voetbal wil dat niet zeggen dat de Brazilianen zeker zullen winnen. België heeft altijd een kans. Op dit WK is het een trend om met veel volk achter de bal te spelen en er dan snel uit te komen. Ik denk dat de Belgen daar sterk in zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties