Duitse voetbalbond kan niet lachen met (racisme-)uitspraken van Mesut Özil: "Zetten ons al jaren in voor integratie"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Duitse voetbalbond kan niet lachen met (racisme-)uitspraken van Mesut Özil: "Zetten ons al jaren in voor integratie"
Foto: © photonews

Duitsland is in de ban van Mesut Özil. De 29-jarige middenvelder van Arsenal houdt het voor bekeken bij de nationale ploeg omwille van een gebrek aan respect en racisme. De Duitse voetbalbond kan alvast niet lachen met het statement van sterspeler Özil en gaat stevig in het verweer.

"We willen Mesut graag bedanken voor zijn aandeel in het behalen van de wereldtitel in 2014. Hij heeft op en naast het veld een grote rol gespeeld in het succes van de voorbije jaren. We betreuren het dat hij afscheid neemt van de nationale ploeg, maar respecteren zijn keuze", klinkt het sereen.  

Veel vragen

Maar de beschuldigingen inzake racisme, die zijn een brug te ver. Al is de Duitse bond ook zelfkritisch: "We zetten ons al jaren in voor integratie in Duitsland. De foto's met de Turkse president Erdoğan hebben bij het volk heel wat vragen opgeroepen. Zelf hadden we daar ook een aandeel in. Die bewuste foto had niks te maken met de WK-prestaties van onze nationale ploeg in Rusland. Je wint en verliest samen."

Mesut Özil werd bijzonder zwaar aangepakt: "We betreuren het ten zeerste dat Mesut het slachtoffer is geworden van discriminatie. In het verleden is dat ook al gebeurd met Jérôme Boateng. We hadden de speler misschien beter moeten beschermen", aldus de Duitse voetbalbond DFB. Lees HIER de stevige afscheidsboodschap van de fijnbesnaarde draaischijf van Arsenal 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties