Nieuwe doelman een extra aanvallend wapen voor Anderlecht: "Maar er stoort me nog wel iets"

Nieuwe doelman een extra aanvallend wapen voor Anderlecht: "Maar er stoort me nog wel iets"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Thomas Didillon maakte zaterdag indruk in de oefenmatch tegen Rennes. De doelman van Anderlecht moest geen indrukwekkende saves uit zijn mouw schudden, maar het was een ander aspect van zijn spel dat ons grote ogen liet trekken.

Didillon zijn uittrappen waren immers fantastisch. De lopende Pieter Gerkens werd keer op keer perfect aangespeeld in de ruimte. "Pieter liep goed en dan probeer ik hem te bereiken", haalde de nieuwe Fransman van paars-wit de schouders op. "De coach houdt er van dat we zo snel mogelijk druk op de verdediging van de tegenstander zetten. Als dat de ploeg kan helpen, zoveel te beter!"

Verdedigend staat het nog niet op punt

Een nuchtere jongen die Didillon, want hij zag ook de gebreken bij zijn nieuwe ploeg. Die scoort wel makkelijk, maar pakt ook veel tegendoelpunten. "Die twee vermijdbare goals tegen Rennes storen me wel. Dat moeten we corrigeren tegen komend weekend. We hebben in de voorbereiding geen match verloren, maar dat was geen competitie."

Hij ziet ook waar het probleem ligt. "We hebben een systeem om aanvallend te spelen en veel kansen te creëren. Maar verdedigend vereist dit veel concentratie en het staat nog niet op punt. Ik hoop dat het tegen dit weekend wel allemaal in de plooi valt", besloot Didillon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties