Dury en ... Rode Duivels maakten ook op hem indruk: "Daarom wilde ik hier snel tekenen"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Marco Bürki over zijn eerste weken bij Zulte Waregem en waarom hij tekende voor Essevee

Dury en ... Rode Duivels maakten ook op hem indruk: "Daarom wilde ik hier snel tekenen"
Foto: © photonews

Zulte Waregem wil er ook dit seizoen staan in de Jupiler Pro League en mikt daartoe opnieuw op play-off 1. Een van de eerste transfers die het deed was die van Marko Bürki. Hoe bekijkt die zijn eerste weken bij Essevee?

“De eerste weken waren heel intens, maar het gaat steeds beter en iedereen heeft met goed ontvangen in de ploeg. Ik denk nog niet aan al dan niet in de basiself staan tijdens het seizoen, ik wil gewoon mijn best doen en dan kijken hoever we daarmee komen”, aldus Bürki in een gesprek in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Eerste buitenlands avontuur

De centrale verdediger werd enkele maanden terug al aangekondigd als zomertransfer, ook al had hij andere opties vanuit onder meer Duitsland: “Zulte Waregem kwam vroeg aankloppen bij mij en ze gaven me meteen een goed gevoel. Het oefencomplex, het stadion, de gesprekken met Eddy Cordier en de coach, … Alles gaf me meteen een goed gevoel.”

En dus twijfelde hij niet: “Voor mij was het een goede beslissing om te nemen. Ik kon blijven bij mijn oude ploeg en er was ook interesse uit Duitsland, maar Essevee was het meest concreet en maakte van mij geen plan-B. Dat overtuigde me. Ik voelde het vertrouwen.”

Dat de Rode Duivels het zo goed doen ... 

Ook de prestaties van de Rode Duivels volgde Bürki op de voet: “Dat ze het zo goed doen, betekent dat ook wel dat er kwaliteit in de competitie moet zitten. Voor mij is dit een mooie, nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie.”

Op ontdekking in het land kon hij nog niet: “In de voorbereiding moesten we vooral veel trainen, dus veel van het land heb ik nog niet gezien. Mijn moeder was hier en zij ging al eens verkennen in Knokke en Gent en ze was onder de indruk. De verkenning van het land komt wel, eerst komt het voetbal en dan een thuis vinden. Ik zit voorlopig nog op hotel en een thuis is belangrijk voor me.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties