Ambitieus Beerschot-Wilrijk doet nieuwe structuur uit de doeken (en doet dat héél uitvoerig)

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 50 reacties
Ambitieus Beerschot-Wilrijk doet nieuwe structuur uit de doeken (en doet dat héél uitvoerig)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk kende de voorbije jaren een steile opmars en greep vorig seizoen maar nét naast de felbegeerde droompromotie naar 1A. Dit seizoen moet het wel lukken en bij een ambitieuze club hoort natuurlijk ook een stevige structuur.

En die doet de Antwerpse fusieclub in een mededeling op de clubwebsite uitvoerig uit de doeken: "De raad van bestuur N.V. KFCO Beerschot Wilrijk bestaat uit tien leden, paritair samengesteld uit vertegenwoordigers van beide aandeelhouders", klinkt het bij Beerschot. Bekijk HIER de volledige samenstelling. 

"Belangrijke strategische, financiele en budgettaire beslissingen zullen genomen worden binnen deze Raad van Bestuur.  Het dagelijkse beleid van de club, zowel op sportief, commercieel, administratief en financieel vlak wordt in handen gegeven van een directiecomite of operational board. Dit comité bestaat uit 6 vaste leden: Francis Vrancken, Luc Neefs, Jan Van Winckel, Eric Roef, Walter Damen en Gunther Dieltjens."

Voltijds engagement

Tene quod bene, het blijft een leuze die de Kielse Ratten hoog in het vaandel dragen: "Als voorzitter blijft Eric Roef op post, met een voltijds engagement in de dagelijkse werking van de club. Walter Damen wordt ondervoorzitter.Gunther Dieltjens wordt aangesteld als voorzitter van het operational board. Hij coördineert de dagelijkse werking van de club", staat te lezen op de website. 

"Door de aanwezigheid van Gunther Dieltjens, Walter Damen en Eric Roef, zowel in de raad van bestuur als in het operational board, is de continuïteit met het verleden verzekerd en wordt het behoud van de traditie en de waarden van KFCO Beerschot
Wilrijk gegarandeerd", worden de fans gerustgesteld. 

Bijkomend adviesorgaan

"In de komende periode zal er bijkomend een Raad van Commissarissen van de club worden samengesteld. Deze raad zal fungeren als adviesorgaan en klankbord voor het bestuur en actief betrokken worden bij strategische beslissingen van de club."

Nog dit: de prominente leden van het operational board zullen zaterdag aanwezig zijn op de fandag van de club. "Zij zullen graag toelichting geven en vragen beantwoorden van belangstellenden over het nieuwe bestuur en de ambities van de club in de toekomst." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties