Eupen komt opnieuw in opspraak na fraudezaak en mogelijke celstraf voor sportief directeur, de club reageert

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 1 reacties
Eupen komt opnieuw in opspraak na fraudezaak en mogelijke celstraf voor sportief directeur, de club reageert
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Josep Colomer, de sportief directeur van KAS Eupen, zit in het oog van de storm. Een celstraf van zes jaar hangt hem boven het hoofd voor zijn rol in een grootschalige fraudezaak. De club reageert nu voor het eerst sinds de beschuldigingen.

In Spanje is grootschalige fraude aan het licht gekomen met Sandro Rosell, de voormalige voorzitter van Barcelona, als de spilfiguur. De Aspire Football Dreams-academie zou ook betrokken zijn in de louche praktijken en als leider van het project is Colomer dus ook een verdachte (lees hier meer).

'Onschuldig'

Een dag na de beschuldigingen deelt Eupen een perscommunique over de lastige situatie. "Het principe van onschuld tot het tegendeel is bewezen geldt voor alle beschuldigden in deze zaak."

"Na analyse van de beschikbare informatie is KAS Eupen overtuigd van de onschuld van Josep Colomer en dat dit ook na het nodige onderzoek zal worden bevestigd. De beschuldigingen hebben ook geen betrekking op spelers of ex-spelers van KAS Eupen of op hun transfers. KAS Eupen gelooft ook in de onschuld van hun eigenaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties