Top&Flop Anderlechtse jonkies, Wesley Moraes, Bölöni, Clement, MPH en Verheyen boven vs Waasland-Beveren, Kortrijk, Eupen en de geeuw van Stayen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Anderlechtse jonkies, Wesley Moraes, Bölöni, Clement, MPH en Verheyen boven vs Waasland-Beveren, Kortrijk, Eupen en de geeuw van Stayen
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

In youth we trust

Het seizoen kon voor RSC Anderlecht eigenlijk niet al te veel beter beginnen dan met een klinkende overwinning op bezoek bij KV Kortrijk: 1-4. Met een hattrick van Santini en een doelpunt van Dimata zorgden de aanvallers meteen voor een goed gevoel.

Toch waren het toch vooral de jonkies die meteen hun stempel drukten op de match. Van hen mogen we dit seizoen én de komende seizoenen veel verwachten, zoveel is duidelijk. Paars-wit bouwt opnieuw aan de toekomst, Bornauw en Saelemaekers deden het echt wel prima. 

In Wesley & co we trust

"Het was maar tegen Kortrijk", aldus de fans van Club Brugge. "Het was maar tegen Eupen", prikten die van Anderlecht terug. Feit is: net als Anderlecht begon ook blauw-zwart als een wervelwind aan het nieuwe seizoen.

Met dank aan een beresterke Wesley Moraes, een hattrick van Jelle Vossen en een aantal heerlijke passes van Hans Vanaken. Het nieuwe seizoen is goed ingezet bij enkele van de topfavorieten, Wesley gaf ondertussen aan nog minstens een jaar op Jan Breydel te blijven.

Roeien met riemen

Slimme coaches maken dat hun team wint, op welke manier dan ook. Michel Preud'homme heeft meteen een recepte gevonden waarmee Standard zijn eerste drie punten van het seizoen mocht bijschrijven, terwijl Philippe Clement Genk gewoon laat voetballen op de naturel die Pozuelo & co daar gewoon hebben (al was het 'maar' tegen Lokeren). Gert Verheyen stuurde tactisch bij tijdens de rust en liet KVO veel beter draaien na de pauze.

Een extra pluim misschien toch wel voor Laszlo Bölöni, die beseft dat 'zijn' Antwerp nog niet klaar is om voor de voetballende oplossing te kiezen en dus (voorlopig?) blijft zweren bij het fysieke werkvoetbal van vorig seizoen. Het neutraliseerde meteen Charleroi en zo pakte The Great Old drie knappe punten na een moeilijke uitwedstrijd.

FLOP

Arm Waasland

Waasland-Beveren heeft een puntje beet en alle credits voor Yannick Ferrera & co om het team er te blijven laten in geloven. Maar wie 85 minuten lang geen enkele kans bij elkaar kan spelen, heeft een probleem op lange termijn.

Op karakter en wilskracht de punten pakken zal nodig zijn, want erg veel kwaliteit zagen we (nog) niet. Sporting Lokeren maakte op zondag zo mogelijk een nog slechtere beurt tegen KRC Genk en ging kansloos onderuit. Wordt het een lang seizoen in het hele Waasland?

'Het is maar tegen ...'

Zoals hierboven al eens uitgelegd: Club Brugge, Racing Genk en Anderlecht dartelden, maar dat had toch ook wel wat met de tegenstand te maken. Kortrijk kon niet echt pijlen maken van het hout dat hen bijwijlen werd aangeboden en ging roemloos ten onder.

De verdediging van Eupen schutterde dan weer zoals we het van de Oostkantonners een paar seizoenen geleden ook al zagen. Van Crombrugge staat alweer in een schietkraam en Makelélé mag zich al zorgen gaan maken.

De geeuw van Stayen

STVV en Cercle Brugge zijn dan weer twee ploegen die dit seizoen met de nodige ambities aan de start stonden. De Limburgers dromen zelfs van play-off 1, Cercle wil met het geweld van Monaco een rustig en goed seizoen draaien.

Zo'n seizoensopener om naar uit te kijken dus? Het werd een langgerekte geeuw. Marc Brys trekt op dat gebied de lijn van bij Beerschot-Wilrijk wel een beetje door, de Franse coach van de Vereniging uit Brugge had dan weer een prima match gezien ... Het doet niet meteen het beste vermoeden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties