Ongelooflijk: Santigol en Dimata verpulveren Oostende, dodelijk duo zit aan 9 (!) in twee matchen

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 5 reacties
Ongelooflijk: Santigol en Dimata verpulveren Oostende, dodelijk duo zit aan 9 (!) in twee matchen
Foto: © photonews

't Is nog geen pletwals, dit Anderlecht, maar het heeft wel de potentie om er één te worden. Vooraan hebben ze twee pure killers rondlopen en dan heb je al 50 procent van de vereisten in huis. De eerste helft werd een maat voor niets, de tweede een doelpuntenfestival. Getekend: Dimata en Santini!

Geen Bornauw bij Anderlecht, ziek in bed. En dus kreeg Appiah de kans in de driemansverdediging. Bij Oostende koos Gert Verheyen voor de elf die het vorige week in de tweede helft bijzonder goed deden tegen Moeskroen. Dus met Vanlerberghe en Ndenbe in de basis. 

Verheyen heeft er trouwens wel wat mentaliteit ingepompt. Anderlecht had het merendeel van de eerste helft de bal, maar de geel-groene brigade gaf amper een kans weg. Een paar gevaarlijke voorzetten, een paar schoten, maar niks waar die drie van KVO geen raad mee wisten. Faes dirigeerde in het Astridpark - waar hij nooit een kans kreeg - het hele defensieve compartiment. Geen doorkomen aan voor paars-wit.

Saelemaekers zijn voorzetten...

Santini was amper aanspeelbaar, terwijl Dimata in de achterzak van Tomasevic zat die eerste helft. Trebel was wel weer bijzonder sterk en ook aan Saelemaekers zijn centers zal het niet gelegen hebben... De tweede helft leverde echter een heel ander spelbeeld op. 

En het was weer de jonge verrassing die aan de basis van de 1-0 lag. Met een zwieper begin tweede helft bracht Saelemaekers de bal tot bij Cobbaut, die terugkopte op Santini. En zelfs een onzichtbare Santini kan zo'n bal in doel doen verdwijnen. Santigol!

Dodelijke spitsen

En nog geen vijf minuten later werd Dimata op snelheid weggestuurd. Dan weet je het wel zeker? 2-0! Match gespeeld? Nee, want nog voor het uur zette Guri met een subtiel hakje de 2-1 op het bord. Geen kans in de eerste helft en drie goals in een kwartier? Voetbal blijft toch een raar spelletje...

Het bleef dus een dubbeltje op zijn kant, maar Oostende kon Didillon niet meer bedreigen. De pas ingevallen Sakala ging zelfs nog aan Musona hangen in de zestien. Penalty en Santigol achter de bal. Met een subtiele panenka in doel! Tja, zoveel vertrouwen heeft die nu! 

En het orgelpunt moest nog komen: met een vlam van buiten de zestien maakte Santini zijn zesde (!) in twee matchen. En dan deed Dimata er nog eentje bij... Zo'n start, dit had niemand verwacht. De 5-2 van Milovic werd nog een voetnoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties