Dimata over zijn verrassend vlotte integratie en zijn grote voorbeeld: "Hij bleef mentaal altijd sterk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Landry Dimata zegt dat Romelu Lukaku zijn grote voorbeeld is

Dimata over zijn verrassend vlotte integratie en zijn grote voorbeeld: "Hij bleef mentaal altijd sterk"

Nany Dimata is als een speer aan het nieuwe seizoen begonnen. Drie doelpunten voor "de club waar ik altijd voor wilde spelen", zo zegt hij op de media van de club. De aanvaller groeide in twee matchen zelfs al uit tot publiekslieveling.

Het ging dan ook allemaal verrassend vlot. "Normaal gezien moet je bij een nieuwe club ontdekken en aanpassen. Maar het is alsof ik hier altijd al gespeeld heb. De staf, de club, de spelers... Ze lieten me thuis voelen. Dat is heel belangrijk voor een jonge speler zoals ik", verklaart hij.

Ook zijn verstandhouding met Santini is geen verrassing. "Ivan en ik komen heel goed overeen naast het veld. Dat is wat ons sterker maakt, wat ons helpt op het veld. We zijn twee spitsen die graag scoren. Daarom ook die schaar-steen-papier. We wilden beiden trappen. Het gebeurde spontaan!"

Romelu

En nog een voordeel: zijn grote voorbeeld speelde voor Anderlecht. En zijn speelstijl is ermee te vergelijken. "Ik zeg altijd dat Romelu Lukaku mijn voorbeeld is. Hij bleef mentaal sterk, zelfs in de moeilijke momenten. Hij kreeg veel kritiek, maar kwam er sterker uit. En nu is hij één van de beste spitsen ter wereld!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties