Facebook dat LaLiga uitzendt? "Als traditionele zender zou ik me net wel zorgen maken

Facebook dat LaLiga uitzendt? "Als traditionele zender zou ik me net wel zorgen maken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse Profliga en Facebook kondigden vandaag aan dat alle Spaanse eersteklassewedstrijden de volgende drie seizoenen live én gratis te bekijken zullen zijn in acht Zuid-Aziatische landen. En daar moeten traditionele media zich toch zorgen over maken, denken specialisten.

Facebook betaalt 90 miljoen euro voor de uitzendrechten en dat is niet uit de goedheid van hun hart. Dat zegt Ben Cadron, Technologiesocioloog aan de Erasmushogeschool Brussel, op Radio 1.

"Ik denk niet dat Mark Zuckerberg een grote voetbalfan is", aldus Cadron. "Hij is eerder geïnteresseerd in de extra opbrengsten. India is het land met de meeste Facebook-gebruikers ter wereld, 28 % van het alle gebruikers. In India is maar 20 % van alle inwoners geconnecteerd met sociale media. Er is dus nog een enorme groeimarge."

Facebook verzekerde dat de traditionele media zich geen zorgen moeten maken, maar...  "Dat ze een directeur sport hebben, geeft aan dat ze al even met sport bezig zijn. De directeur sport van Facebook heeft gezegd dat klassieke media zich geen zorgen moeten maken. Dus zou ik me net heel veel zorgen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties