Jan Ceulemans geeft zijn kijk op het prille seizoen: "De toppers die altijd voor de prijzen strijden vs. de andere clubs die blij mogen zijn met een rustig seizoen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Jan Ceulemans geeft zijn kijk op het prille seizoen: "De toppers die altijd voor de prijzen strijden vs. de andere clubs die blij mogen zijn met een rustig seizoen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League is nog maar net op gang getrapt en toch kunnen we al een beetje inschatten wat voor een jaargang het zal worden. Jan Ceulemans geeft zijn kijk op het prille begin van het nieuwe seizoen.

Eén ding is al duidelijk: de kloof tussen grote en kleine clubs lijkt alleen maar groter geworden. "Toch wel, maar dat is al een tijdje bezig. Het is zelfs nog maar juist begonnen en zal zich op de lange termijn meer en meer uiten", verwacht Ceulemans in gesprek met Voetbalkrant.

"De redenen? Geld en kwaliteit. Kijk hoeveel clubs er tegenwoordig door buitenlandse investeerders zijn overgenomen. Nu, dat is niet alleen zo in België, maar in alle competities. Er zijn de toppers die altijd voor de prijzen strijden en er zijn de andere clubs die blij mogen zijn met een rustig seizoen."

Zulte Waregem is misschien wel de beste ploeg naast de G5

Wie dat gaan worden? "De top vijf zal net als de voorbije jaren dezelfde zijn: Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en Gent. En dan komt daar telkens nog één verrassing bij. Een ploeg die constant sterk speelt, maar in play-off 1 weet je eigenlijk al op voorhand dat het waarschijnlijk niets zal worden." 

"Dat is nu al even Charleroi, maar volgens mij kan deze keer een andere ploeg dichtbij komen en dan denk ik meteen aan Zulte Waregem. Ze hebben een beetje tegenslag gehad met die twee late tegengoals, want voor hetzelfde geld pakken ze 9 op 9. Het is misschien wel de beste ploeg naast die G5 en ze komen zeker en vast in aanmerking voor play-off 1", meent Ceulemans.

Genk maakt het meeste indruk

Nog iets dat opvalt: Anderlecht en Club Brugge blijven voorlopig perfect met 9 op 9. Toch zet Ceulemans daar een kleine asterisk bij. "Oké, maar Vanhaezebrouck gaf in Charleroi zelf toe dat zijn ploeg op een diefje ging winnen. Club begint ook perfect, maar moet ook realistisch zijn: thuis tegen Eupen, naar Moeskroen, thuis tegen Kortrijk… Dat zijn nu ook niet direct de moeilijkste matchen."

Neen, dan was hij meer gecharmeerd door de Genkies. "Het meeste indruk? Eigenlijk Genk. Ze spelen altijd aantrekkelijk en aanvallend voetbal, die 0-4 op de openingsspeeldag is niet iedereen gegeven en de derby hadden ze in principe met vier à vijf goals verschil kunnen winnen", vindt Ceulemans, die nog afsluit op een relativerende noot. "Maar we gaan nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. Het is amper speeldag drie en het seizoen is nog heel lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties