Sprookje van promovendus blijft duren, met dank aan ex-speler Kortrijk & Anderlecht - ook Björn Engels op komst?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Sprookje van promovendus blijft duren, met dank aan ex-speler Kortrijk & Anderlecht - ook Björn Engels op komst?
Foto: © photonews

Het voetbalsprookje van een promovendus in de Ligue 1 gaat voorlopig onverminderd verder. Met dank aan flink wat Belgische links en wie weet binnenkort een echte Belg om de kern nog extra te versterken.

Reims maakte afgelopen seizoen de nodige indruk in de Ligue 2. Met 88 punten eindigde het met een straat voorsprong op Nîmes en de rest. Het kon zich toen al beroepen op een stevige organisatie (20 clean sheets op 38 matchen, 24 tegendoelpunten in totaal) en gaat op dat elan verder.

Na twee wedstrijden in de Ligue 1 telt het 6 op 6, met twee gemaakte doelpunten en nul geïncasseerde. Op speeldag 1 werd gewonnen in Nice, vrijdagavond werd nu ook gewonnen van Olympique Lyon. Met dank aan Pablo Chavarria, die de netten op het halfuur bolzette.

Chavarria

Zegt die naam u iets? Dat is niet meer dan normaal, want de 30-jarige Argentijn heeft een verleden (2010-2013) bij achtereenvolgens Anderlecht, Eupen en Kortrijk. Vorig seizoen scoorde hij in de Ligue 2 liefst veertien keer voor de club uit de champagnestreek. Hij is overigens niet de enige link met de Jupiler Pro League, want ook Romain Métanire (Kortrijk) en Nolan Mbemba (Moeskroen) hebben een Belgisch verleden.

Het team wist de kern in grote getale samen te houden en versterkte zich hier en daar met een gerichte pion. Zo kwam ook Hyun-Jun Suk (met een verleden bij Ajax en Groningen) vorige week de ploeg nog versterken, terwijl de club ook aan Björn Engels van Olympiakos denkt. De Belg zag een transfer naar Brentford op Transfer Deadline Day in rook opgaan, de markt in Frankrijk is nog open tot 31 augustus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties