Analyse Klassiekerkoorts bij Club Brugge? Vijf zorgen voor de komst van Anderlecht
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 23 reacties

Club Brugge ontvangt leider Anderlecht niet zonder zorgen

Klassiekerkoorts bij Club Brugge? Vijf zorgen voor de komst van Anderlecht

Zondag mag de Belgische voetbalfan genieten van de eerste 'Clasico' van het seizoen. Club Brugge ontvangt Anderlecht in het Jan Breydelstadion, maar of blauw-zwart op volle kracht kan strijden?

Veel afwezigen

Club Brugge moet ten eerste een hoop belangrijke spelers missen. Diaby en Limbombe rondden hun langverwachte transfer af, Vossen, Nakamba, Diatta en Mata zitten nog in de ziekenboeg en Wesley is nog een paar weken geschorst.

Gelimiteerde aanval

De aanvalslinie is de grootste zorg. Openda, de 18-jarige spits die in totaal amper 90 speelminuten op zijn teller heeft, moet nu al de aanval dragen en Leko zal Dennis vermoedelijk net zoals tegen Antwerp naar de rechterflank verschuiven. Op de bank zitten dan quasi geen extra aanvallende opties.

Onzekere doelman? 

Het blijft ook afwachten welke impact de fatale fout van doelman Letica zal hebben. Na het keepersprobleem van vorig seizoen wordt hij een beetje achtervolgd door het verleden en hij blijft een nieuwkomer van 21 jaar.

Eerste puntenverlies

Hoe je het ook draait of keert, dat ene foutje was wel degelijk de oorzaak dat Club Brugge momenteel niet naast Anderlecht staat met 12 op 12. Dat moet nu zeker niet opgeblazen worden, want om het met de woorden van coach Leko te zeggen: "Het klassement is onbelangrijk in augustus."

Open transfermarkt

Nog iets waar Leko elke persconferentie of interview over zucht: de transferperiode. Spelers met een transfer in het hoofd laat hij simpelweg uit de selectie en hij vreest dat de onzekerheid rond bepaalde spelers een invloed kan hebben op de groep. Dat het maar snel vrijdag 31 augustus is, maar eerst... zondag 26 augustus, 14u30, RSC Anderlecht.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties