Lombaerts wil in België blijven, manager reageert: "Voetbalplezier primeert nu in dit deel van zijn carrière"

Lombaerts wil in België blijven, manager reageert: "Voetbalplezier primeert nu in dit deel van zijn carrière"
Foto: © photonews

Nicolas Lombaerts zit in een lastig parket. De ervaren verdediger komt niet in de plannen van Oostende-trainer Gert Verheyen voor. KVO wil af van zijn riant loon. Maar datzelfde loon weerhoudt verschillende andere clubs om hem aan te trekken. Daarover wil zijn manager toch iets rechtzetten.

Er is al door twee-drie Belgische ploegen voorzichtig gepolst naar Lombaerts, maar het luidde telkens dat ze voor het loon dat hij nu verdient zelfs niet rond de tafel willen gaan zitten. "Maar Nicolas weet heel goed dat geen enkele Belgische club - buiten de topploegen - dat gaat betalen", aldus zijn manager Santosh Verhulst.

"Dat is ook niet de bedoeling. Nicolas wil liefst dicht bij huis blijven spelen en wil gerust inleveren. Hij staat voor alles open. Er zijn ook aanbiedingen uit Rusland en Turkije, maar omwille van zijn familie blijft hij graag in België."

"Als je kinderen hebt, is het anders om zo ver van huis te gaan spelen. Voetbalplezier primeert nu in dit deel van zijn carrière. Hij heeft zijn leeftijd tegen, maar daarnaast heeft hij wel een schat aan ervaring en zijn kwaliteiten kent iedereen", zegt Verhulst.

Hij wil op een mooie manier zijn carrière afsluiten

Lombaerts wil dus zeker water bij de wijn doen. Van Oostende mag hij gratis weg, dus dat hoeft ook al niemand tegen te houden. Verheyen kiest momenteel voor de jonge Wout Faes, die hij verder wil ontwikkelen. "Oostende zal  hem niet naar de B-kern sturen, maar hij mag weg ja. Hij is zeker haalbaar voor Belgische clubs", besluit Verhulst. "Hij wil zijn carrière op een mooie, sportieve manier beëindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties