Niet bij Standard, nu wel bij Anderlecht: "We deden er alles aan om Dimata te houden, maar..."

Hermès Van Damme
| 15 reacties
Niet bij Standard, nu wel bij Anderlecht: "We deden er alles aan om Dimata te houden, maar..."

Na een knalseizoen bij KV Oostende en een moeilijk jaar bij VfL Wolfsburg heeft Landry Dimata zijn torinstinct teruggevonden. De Belgische belofteninternational scoorde al vijf keer voor Anderlecht.

In de zomer van 2016 zag Standard de toen achttienjarige Dimata naar KV Oostende vertrekken. "Wanneer een jonge speler de club verlaat, hoor je altijd: 'Standard laat alweer een van zijn talenten gaan'. Maar wat de mensen niet weten, is dat we er alles aan hebben gedaan met onze argumenten en middelen om Dimata te houden", zegt Thierry Verjans, directeur van de Standard-Academie, in La Dernière Heure.

"Helaas worden veel jongeren, niet allemaal, beïnvloed door enkele makelaars. Je kan hen niet de schuld geven dat ze door beloftes van anderen beginnen dromen."

Batsman achterna

Volgens Verjans had Dimata in de voetsporen kunnen treden van Michy Batshuayi. "We zullen het natuurlijk nooit weten, maar hij had een vergelijkbare weg als Batshuayi kunnen afleggen. Vroeg of laat had hij met zijn mentaliteit en kwaliteiten de stap naar de eerste ploeg kunnen zetten."

"Ik weet dat Dimata in de ogen van veel fans een miscasting was van Standard, maar dat standpunt deel ik niet. Het was de speler die niet genoeg geduld opbracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties