Dessel Sport maakt al vroeg een einde aan bekeravontuur OH Leuven

Clint Vens
| 9 reacties

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Leuven-coach Nigel Pearson stak al voor de match een waarschuwende vinger op: Dessel Sport mocht niet onderschat worden. Het heeft niet gebaat voor de Leuvenaars, ze lieten zich verrassen tegen de eerste amateurklasser.

In de vijfde ronde van de Croky Cup moest OH Leuven op bezoek in het Armand Melis Stadion om er Dessel Sport partij te geven. Leuven-coach Pearson gooide zijn elftal niet drastisch door elkaar en startte met onderstaande elf aan de partij:

De bezoekers lieten zich verrassen want al na 5 minuten stonden ze op achterstand. Lenaerts kopte een hoekschop voorbij doelman Gillekens. Leuven probeerde de situatie recht te zetten, maar zag na 20 minuten Tshimanga een strafschopfout maken. Breugelmans faalde niet vanaf elfmeter. Dessel mocht met een dubbele voorsprong de kleedkamers in.

Na de pauze was het wederom de thuisploeg die dichtbij een derde doelpunt kwam, maar de goal werd afgekeurd wegens een fout op goalie Gillekens. Kort daarna kreeg Fabre een rood karton onder de neus geschoven, de bezoekers moesten dus nog een dik halfuur met zijn tienen verder.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld toen Aguemon er als de kippen bij was om de aansluitingstreffer binnen te duwen. Leuven rook bloed en duwde nog even door, maar het was Vosters die met een knap afstandsschot de boeken helemaal toedeed voor de Leuvenaars vijf minuten voor tijd: 3-1. Een vervroegd afscheid voor Leuven dus in het bekeravontuur.