Wie is James Alexander Lawrence? Zo wist Anderlecht vriend en vijand te verrassen met een verdediger die onder de radar bleef
Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers
| 30 reacties

Anderlecht haalde woensdag James Alexander Lawrence in huis

Wie is James Alexander Lawrence? Zo wist Anderlecht vriend en vijand te verrassen met een verdediger die onder de radar bleef
Foto: © photonews

James Alexander Lawrence, een wit konijn dat kan tellen. Anderlecht verraste woensdagochtend vriend en vijand met de komst van de 26-jarige Welshman.

De zoektocht naar centrumverdedigers, zowel rechts- als linksvoetig, loopt al weken bij paars-wit. Verschillende namen passeerden de revue. Net daarom is het opvallend dat Lawrence onder de radar kon blijven.

Sportief directeur Luc Devroe volgde de centrumverdediger van AS Trencin al een tijdje. De Belgische clubs deden de jongste jaren wel vaker zaken met de Slovaakse opleidingsclub. Denk maar aan Moses Simon (ex-AA Gent) en Wesley Moraes (Club Brugge).

Hein Vanhaezebrouck wilde Lawrence echter eerst aan het werk zien in de Europa League-kwalificaties tegen Feyenoord. Trencin, met de nieuwe Anderlecht-aanwinst twee keer in de basis, schakelde de Rotterdammers op imponerende wijze uit (4-0 en 1-1).

Polyvalent

De achterhoedespeler wist met zijn kracht en goeie passes (zowel lang als kort) Vanhaezebrouck te overtuigen. Bovendien kan Lawrence met zijn polyvalentie ook als verdedigende middenvelder uit de voeten.

Verschillende clubs kwamen Lawrence op het spoor. Net daarom was het belangrijk dat het dossier stil werd gehouden. Anderlecht trok finaal aan het langste eind, en haalde hem voor drie jaar, met optie op een extra seizoen, binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties