James Lawrence, nieuwe verdediger van Anderlecht en bijna moeten stoppen door hartprobleem
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

James Lawrence moest ooit geopereerd worden aan het hart

James Lawrence, nieuwe verdediger van Anderlecht en bijna moeten stoppen door hartprobleem
Foto: © photonews

James Alexander Lawrence, dat is de nieuwe verdediger van Anderlecht. Een witte merel zou het moeten zijn. Financieel is het risico héél beperkt. Maar bij Anderlecht verwachten ze wel dat hij met zijn kwaliteiten de ploeg iets kan bijbrengen. Al had het ook anders kunnen lopen...

Anderlecht betaalde zo'n 400.000 euro aan Trencin. Daarmee is hij één van de goedkoopste transfers in jaren bij paars-wit. De Britse verdediger zag zijn carrière bijna beëindigd toen er in zijn periode bij Ajax een hartprobleem werd vastgesteld. 

Na zijn transfer van Haarlem naar Amsterdam werd de trainingsintensiteit serieus opgetrokken. De trainingen werden intensiever en talrijker en ineens besefte hij dat zijn hart ongelooflijk hard aan het slagen was.

"De hartmuur was overgroeid", vertelde hij ooit aan Sky Sports. "Dat beïnvloedde mijn hartslag en ik moest een operatie ondergaan. Ik ken een andere speler die hetzelfde had, maar die kon niet geopereerd worden. Hij moest zijn carrière stoppen. Ik realiseer me dat ik veel geluk heb gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties