Reactie Ondanks twee goals: "naar de Rode Duivels met een klein hartje"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 5 reacties
Ondanks twee goals: "naar de Rode Duivels met een klein hartje"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Verstraete maakte tweemaal (eigenlijk drie) vanop de stip het verschil voor AA Gent in Brugge. Met twee doelpunten kan de middenvelder met vertrouwen aansluiten bij de Rode Duivels, maar de West-Vlaming heeft toch vooral kriebels.

"Eigenlijk scoorde ik drie doelpunten, hé", verbetert Verstraete al lachend. Hij moest die tweede strafschop immers nog hernemen. "Ik was al drie keer gaan vieren en moest dan toch nog eens terugkeren. De doelman zat ook drie keer op het verkeerde been, dus keeperstrainer Francky Vandendriessche zal tevreden zijn."

Stallone fluisterde me 'panenka' toe, daar heb ik voor gepast

Verstraete was wel een toonbeeld van concentratie bij die penalty's. "Ze duurden alle drie écht lang. Wat je dan moet doen? Naar de grond kijken en die focus houden." Limbombe, die zelf ook graag had getrapt, kwam hem bij de tweede nog iets influisteren. "Ik hoorde alleen maar 'panenka', ik dacht, 'laat ik dat toch maar niet doen.'"

'Bicky' en de wereldsterren

Dinsdag mag Verstraete zijn opwachting maken als Rode Duivel. "Hoe ik daar naartoe ga? Met een klein hartje, hé", geeft hij toe. "Je moet die kleedkamer daar binnenstappen tussen die grote namen, dat zal speciaal zijn. Ik kijk ernaar uit. Ook voor die eerste training zal ik wat zenuwen hebben. Het begint nu wel te kriebelen."

"Ik moet blijven werken om te tonen dat die selectie verdiend is. Het gaat er nog altijd om wat je tussen die vier lijnen presteert. Ik ben vooral tevreden en fier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties