Top&Flop Terechte Duivels Vanaken, Trossard en Verstraete, redder Owusu (alweer) en de terugkeer van Deschacht

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
Terechte Duivels Vanaken, Trossard en Verstraete, redder Owusu (alweer) en de terugkeer van Deschacht
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

De JPL-Duivels

Vorige week hadden we hier al de nodige lof voor Hans Vanaken en ook deze week kunnen we niet naast hem heen. De kersverse Rode Duivel was omnipresent aan de Gaverbeek en rond hem dartelde heel Club Brugge.

Birger Verstraete was dan weer belangrijk met drie twee omgezette strafschoppen en een erg volwassen prestatie op Jan Breydel, terwijl Leandro Trossard ook vleugels kreeg en uitpakte in Kortrijk met flink wat hyperinteressante bewegingen én een doelpunt. De toekomst is aan de JPL-jeugd, zoveel is duidelijk.

De redder van Antwerp

Lior Refaelov met de voorzet, Amara Baby met de schijnbeweging: de nieuwkomers/invallers van Antwerp deden meteen hun duit in het zakje voor The Great Old. Het leverde een punt op bij Anderlecht en zo blijft stamnummer 1 bovenin meedraaien. 

Met dank aan William Owusu ook, die niet voor het eerst de voorbije jaren de grote redder van Antwerp blijkt te zijn en zo dus nog steeds zijn belang heeft in de spits. De concurrentiestrijd met Mbokani wordt boeiend om volgen. 

De tennisvrienden

Yves Vanderhaeghe en Olivier Deschacht gaan al eens graag samen tennissen. Afgelopen weekend maakten ze dan weer indruk op het groene gras. De coach door na de Europese uitschakeling op de strepen te staan en uit te pakken met een prima prestatie in Jan Breydel.

De speler door als vanouds te heersen in de verdediging, zelfs rushes naar voren te maken, een echte leider te zijn en zo meteen zijn belang te tonen voor Sporting Lokeren - de eerste driepunter is zo meteen een feit. 

FLOP

Slaperig Standard

We waren toch een beetje in shock na de lamlendige prestatie die Standard op de mat bracht tegen KAS Eupen. Het was allemaal een beetje mak en zo deden ze het zichzelf aan: 2-1 en een dure nederlaag in de Oostkantons.

De Panda's maakten zelf niet zoveel indruk, het waren de Rouches die echt wel een beetje nonchalant speelden. Michel Preud'homme heeft werk aan de winkel tijdens het interlandreces, zoveel is nu al duidelijk.

Waasland-Bibberen?

Waasland-Beveren laat elke week mooie dingen zien, maar zoekt na zes speeldagen wel nog altijd naar een eerste zege. Dat is ook onze Waasland-watcher niet ontgaan. 

"Druk? Dat is iets voor de laatste tien weken", gaf coach Ferrera nog aan na drie speeldagen. Daar valt echt iets voor te zeggen, maar een eerste zege wordt wel stilaan nodig, al is het maar om het vertrouwen op te krikken. 

Play-off 2 mentaliteit in september

Als we matchen als STVV - KV Oostende en Moeskroen - Charleroi zien, dan hebben we stilaan het gevoel dat het voor sommige ploegen echt een heel lang seizoen gaat worden van grijsheid en verveling.

Het mag toch allemaal een beetje meer zijn, al is het maar om de fans een beetje te verwennen. Moeskroen heeft een groot probleem stilaan, Mbaye Leye miste duidelijk nog matchritme en Pierrot is gewoon onvoldoende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties