Al 12 goals moeten incasseren, maar prestaties Belgische doelman blijven niet onopgemerkt

Al 12 goals moeten incasseren, maar prestaties Belgische doelman blijven niet onopgemerkt

Waasland-Beveren wacht nog steeds op zijn eerste overwinning, maar aan Davy Roef zal dat niet gelegen hebben. De 24-jarige doelman heeft weer stappen vooruit gezet in zijn ontwikkeling en dat is een paar clubs niet ontgaan.

Zelfs deze zomermercato was er al belangstelling voor het sluitstuk van de Oost-Vlamingen. Er zouden zelfs pogingen gedaan zijn om hem weg te lokken van de Freethiel, maar daar wilde het bestuur niet van weten. Roef is de absolute nummer 1 en er was geen tijd meer om een waardige vervanger aan te trekken.

Roef heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn volgende stap weer naar het buitenland is. Hij is zijn hart verloren in Spanje tijdens zijn periode bij Deportivo la Coruna. Die club blijft hem trouwens ook in het oog houden. De volgende transferperiode lijken een paar clubs opnieuw hun kans te gaan wagen, waaronder waarschijnlijk ook de Spanjaarden.

Koopje

Roef is dan ook een koopje. Waasland-Beveren huurt hem nog een seizoen van Anderlecht, maar heeft wel een aankoopclausule van 500.000 euro. Die zal enkel gelicht worden indien ze hem onmiddellijk kunnen doorverkopen voor een meerwaarde. Anderlecht heeft ook nog wel een doorverkooppercentage bedongen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties