Ondanks 13 op 18: "Onrust sluimert in Gent" en "Alsof Yves Vanderhaeghe constant met een guillotine boven zijn hoofd moet werken"

Ondanks 13 op 18: "Onrust sluimert in Gent" en "Alsof Yves Vanderhaeghe constant met een guillotine boven zijn hoofd moet werken"

13 op 18. Het bilan van KAA Gent oogt al bij al mooi. "Die punten in het begin van het seizoen zijn zeer belangrijk", gaf Ivan De Witte voor de uitschakeling tegen Bordeaux al aan. En toch lijkt Vanderhaeghe nog steeds of altijd onder druk te staan.

Dat is ook de analisten niet ontgaan. "Er hangt een onbehagen in en rond de club, al sinds vorig seizoen in de play-offs en geconcentreerd rond Yves Vanderhaeghe. Hij lijkt steeds voor een soort examen te staan", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza.

"Na elke tegenvaller ligt hij ook bij de fans zwaar onder vuur, zoals ook na de match tegen Bordeaux. Die nederlaag was vooral de fout van een aantal falende spitsen. Het zou relatief rustig moeten zijn en toch heb je het gevoel dat er de hele tijd onrust sluimert."

Guillotine

Een idee dat wordt gedeeld door Jaques Sys in Sport/Voetbalmagazine: "Het voetbal dat ze serveren, oogt stroef. Je voelt een voortdurende onrust in en rond de club. Alsof Yves Vanderhaeghe constant met een guillotine boven zijn hoofd moet werken."

"Vooral vorig seizoen merkte je die stress bij hem, echt fijn werken is dat niet. Vanderhaeghe moet al heel zijn trainerscarrière vechten om erkenning. Bij Kortrijk en Oostende was het niet anders." Rest de vraag: "Heeft Vanderhaeghe wel het materiaal om mee te strijden met de top? Ik ben daar nog niet zo zeker van."

Snapt u de onrust rond Vanderhaeghe?

62%
38%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties