Waarom we ons in de handen mogen wrijven dat Thierry Henry blijft

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waarom we ons in de handen mogen wrijven dat Thierry Henry blijft
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Terwijl Thierry Henry de voorbije jaren vooral observeerde als T3, zal hij nu meer verantwoordelijkheden krijgen als T2. Het is alleszins goed dat de Franse wereldkampioen voor een verlengd verblijf bij de Rode Duivels kiest. Op de groep heeft hij een geweldige invloed.

Het is altijd een voordeel als spelers naar een staflid kunnen opkijken. En zeg nu zelf, naar wie kijken mondiale sterren als de Rode Duivels op? Jawel, naar voetbaliconen die het allerhoogste behaald hebben, dat is bij wereld- en Europees kampioen Thierry Henry het geval.

Martinez gaf het dinsdag al aan, de Rode Duivels mogen donders blij zijn dat Henry nog bij hen aan de slag is. Ook de spelers van de nationale ploeg zelf delen die mening. We zagen op de training al dat de Fransman nu meer het voortouw neemt en ook betrokken is bij de grapjes.

Ik was fan van Arsenal en keek enorm naar Henry op

"Henry toont veel beelden om iedereen beter te maken, niet alleen de aanvallers", geeft Axel Witsel aan. "Het is goed voor ons dat hij hier bleef. Hij doet gewoon en hangt hier niet de vedette uit. Hij is cool", aldus de middenvelder van het Duitse Borussia Dortmund.

Ook voor de nieuwkomers is de aanwezigheid van Henry een sterk pluspunt. "Ik heb net Thierry snel een hand gegeven", aldus Vanaken. "Ik ben altijd fan geweest van Arsenal en het is fantastisch dat hij hier is. Hij zal me ook kunnen bijstaan met raad, ik keek altijd op naar hem als speler, en dat is niet veranderd. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties