OHL-fans zien laatste plaats met lede ogen aan: "Pearson krijgt het voetbal niet in de ploeg" en "Zo'n speler past niet in 1B"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties

OHL-fans zien laatste plaats in de Proximus League met lede ogen aan

OHL-fans zien laatste plaats met lede ogen aan: "Pearson krijgt het voetbal niet in de ploeg" en "Zo'n speler past niet in 1B"
Foto: © photonews

Een laatste plaats met 6 op 18 en het voetbal dat zowel in aanvallend als verdedigend opzicht onder het gewenste niveau blijft. De zwakke competitiestart had men bij Oud-Heverlee Leuven niet voelen aankomen.

Ook de Leuvense supporters niet. "We zien dit allemaal met lede ogen aan", vertelt Filip Elsen, voorzitter van supportersclub Den Dreef, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Enerzijds krijgt Nigel Pearson het voetbal niet in de ploeg, en anderzijds stellen we ons vragen bij de samenstelling van de kern."

"De pijnpunten van vorig seizoen, het gebrek aan scorend vermogen en de flaters achterin, zijn niet opgelost"

Die is volgens Elsen veel te groot. "Een kern van 30 spelers is niet werkbaar voor een coach. Bovendien zijn de pijnpunten van vorig seizoen, het gebrek aan scorend vermogen en de flaters achterin, niet opgelost. Bepaalde spelers die niet voldeden, kregen een contractverlenging. Daar heeft iedereen zich over verbaasd."

De moeilijk reeks die 1B is, speelt de nieuwkomers parten. "Er wordt heel hard verdedigd. Dat is een spits die uit de Nederlandse tweede klasse komt (doelt op Sam Hendriks, red.) waar je heel veel ruimte krijgt om te scoren niet gewend. Zo'n speler past niet in 1B."

"We blijven hopen op beterschap, maar het wordt stilaan te veel"

OHL speelt de komende twee weekends thuis tegen Roeselare en Union. "We blijven hopen op beterschap, maar het wordt stilaan te veel", besluit Elsen. "Ik zag dat we in de laatste acht wedstrijden tegen Roeselare, dat zich wél versterkte, slechts één keer hebben gewonnen. Ik verwacht opnieuw een moeilijke match."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties