Reactie Uytterhoeven stelt sérieux van Vrancken en Peeters op de proef: "Als dat bij Anderlecht gebeurt" en "Bob, al een Roemeen gevonden?"

Uytterhoeven stelt sérieux van Vrancken en Peeters op de proef: "Als dat bij Anderlecht gebeurt" en "Bob, al een Roemeen gevonden?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Mark Uytterhoeven de moderator is van een persconferentie, weet je dat het qua entertainment wel goed zit. Beide coaches konden de inbreng van de humorist na afloop van KVM - Westerlo wel smaken. Al liet Wouter Vrancken zich niet afleiden en kaartte hij een serieus onderwerp aan.

Eén van de vragen was of de Mechelse coach nog geloofde in de eerste periodetitel. "Ik denk niet in periodes. Ik wil in Lommel de lijn doortrekken. Ik focus me niet op de lange termijn", aldus Vrancken. Waarop Uytterhoeven fijntjes benadrukte dat de lange termijn wel het doel is. "Dat is het doel, ja. Maar als je daar al aan gaat denken, val je over de dingen die juist voor je liggen."

De focus werd verlegd naar het bekerduel tegen de Great Old dat er woensdagavond zit aan te komen. "Denk je dat we ons tegen Antwerp gaan moeten inspannen?", vroeg Uytterhoeven zich af. "Ik denk wel dat een inspanning nodig zal zijn", lachte Vrancken.

Geen rekening met interlandbreaks

Het vervolg van zijn antwoord was serieuzer. "Als ik daar toch iets mag over zeggen: het is in 1B al een zware competitie. Er wordt geen rekening gehouden met interlandbreaks. Wij spelen zondag, hebben twee dagen recuperatie, spelen woensdag en dan kunnen we opnieuw twee dagen recupereren vooraleer we zaterdag moeten spelen. Als dat bij Anderlecht gebeurt, staan de kranten vol. Wij moeten ons daar wel naar schikken."

Terug naar EK 2000

Uytterhoeven richtte zich dan maar tot de bezoekende coach. "Bob, heb je nu al een Roemeen gevonden?" Het is een verwijzing naar een unieke reportage rond Euro 2000. "Ik wist dat het er moest van komen", repliceerde Peeters. Uytterhoeven gaf Peeters nog een stevige knuffel, ter afronding van de geanimeerde persbabbel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties