Voorzitter Beerschot Wilrijk verklaart terugkoop: "Met het stamnummer 13 en de naam Beerschot kan je in het Belgische voetbal een eind komen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 73 reacties

Voorzitter Eric Roef verklaart de terugkoop van het stamnummer 13 bij Beerschot Wilrijk

Voorzitter Beerschot Wilrijk verklaart terugkoop: "Met het stamnummer 13 en de naam Beerschot kan je in het Belgische voetbal een eind komen"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk koopt het stamnummer 13 terug, het oude stamnummer van Beerschot dus. Maar vinden de fans van het gefuseerde KFCO Wilrijk dat wel zo leuk? Voorzitter Eric Roef geeft meer uitleg.

Roef was zelf ooit voorzitter van Wilrijk en smeedde vijf jaar geleden mee de band tussen beide clubs. "Ik had toen nooit kunnen en durven voorspellen dat we nu al zover zouden staan. En we willen blijven groeien. De keuze om stamnummer 13 terug naar het Kiel te halen is daar een onderdeel van", klinkt het in GvA.

Maar het stamnummer 13 moet toch gevoelig liggen bij de fans van Wilrijk? "Wie destijds mee naar het Kiel is gekomen, blijft komen. Ik heb op nog geen enkel moment iets anders gehoord. Ook nu niet."

Commercieel en historisch gezien vinden ze de terugkoop van het stamnummer cruciaal. "Deze club is een half jaar geleden overgenomen door Francis Vrancken van DCA en Saoedische prins Abdullah, omdat die geloven in het potentieel van deze club. En daar horen stamnummer 13 en de naam Beerschot bij. Dat zijn nog steeds merken waarmee je in het Belgisch voetbal een eind kunt komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties